ZION

2009.10.04. 22:40

 

Stand up for ZION - Jótékonysági party - 4 féle buli egy épületben!  
 
Mentsük meg a pécsi Zenész Ifjúsági Otthont!  
 
Szervező: InterMagyar Kulturális Egyesület  
Típus: Nemes ügy - Adománygyűjtő  
 
Kezdés: 2009. október 9., 19:00  
Befejezés: 2009. október 10., 5:00  
 
Helyszín: ZION Pécs  
Utca: Zsolnay Vilmos u. 109. 
 
Térkép megtekintése itt

1. ZION a gyárvárosi Lidl és a Toyota Troska között található

2. A pontos cím: Pécs, Zsolnay Vilmos út 109.

3. Ha a Névtelen vagy a Hűvös utcában vagy, akkor biztos, hogy ZION mellett vagy valahol

4. A 2-es (2/A, 21, 31, 31/A, 43, 60 stb.) buszjáratok Gyárvárosi Iskola nevű buszmegállójában szállsz le és onnan útjelzők segítik utad

5. Ha egy kis parkot látsz meg először, ne ijedj meg, csak a fáktól nem látod a ZION-t 

 
Telefon: 30/9940263  
 
Leírás  

A pécsi InterMagyar Kulturális Egyesület 2002-ben megkezdte működését, mely fő  célja az élőzene ázsiójának helyreállítása volt. Ez érdekében tevékenységünk a zenekarok, énekesek népszerűsítése mellett tehetségkutatást, koncert-, buli-, fesztiválszervezésben jeleskedtünk leginkább. Az Egyesület korai időszakában helyi rádió és tv műsorokat, sajtóanyagokat készítettek a helyi könnyűzenei életről. Ezen kívül válogatás lemezeket készítettünk, készítünk, pécsi zenészek lemezeinek kiadást támogatunk és még sorolhatnám, részletezhetném mennyi mindent tettünk a város könnyűzenei életéért, de…

2009. április 5-én végleg bezárta kapuit a Dante Café, melynek alagsora adott helyt az Egyesületnek. Volt időszak, mikor 17 zenekar próbált abban az egy helyiségben. Akkoriban segített nekünk a város vezetősége, így jutottunk el ebbe az épületbe, a Zsolnay Vilmos 109-be. Mikor először megnéztük Pedróval és Gulival, láttuk, hogy nem százas az épület, de másképp nem dönthettünk. Ez volt az egyetlen olyan hely a felkínált lehetőségek közül, mely azon felül, hogy alkalmas próbaterem, demó-stúdió létrehozására, lehetőség van közösségi tér kialakítására is.

Jelenleg próbatermeket, kis stúdiót üzemeltet az InterMagyar Kulturális Egyesület a tagjai számára és van egy kellemes hangulatú társalkodónk is. Az épület másik szárnyában lenne a fix Menedék, amit az Emberség Erejével Alapítvány üzemeltetne. Ebben a szárnyban tervezünk még 3 próbatermet kialakítani, több közösségi teret létrehozni, kis kávézót üzemeltetni a hétköznapi zenélésekhez, workshopokhoz. Az emeleten ifjúsági szálló kialakítására is van lehetőség. Szeretnénk majd egyszer a nagytermet is beüzemelni. Ebbe a terembe 700-800 koncertlátogató is befér. Egyterű, nincsenek benne oszlopok, sőt van egy karzat, ahonnan a teljes tér belátható. Elvben meg van a színpad is, de ezek egyelőre álmok, hisz semmi forrásunk nincs a felújítására… És most nem ez a legfontosabb! Az épület tetőszerkezete rendben van, de több cserép hiányzik és az ereszekből kis fácskák nőttek, ezáltal az ház több helyen beázik. Ha ez így folytatódna, ez lenne az utolsó tele ZION-nak. A másik nagy probléma, hogy mikor 2008 szeptemberében bezárt az épület (nem volt más rá szüksége a Gyárvárosi általános iskolának, mert kevés volt a gyerek) és a fűtésrendszerből a vizet nem engedték le, melynek következtében az előző hideg télben nagyon sok helyen szétfagyott és szétdurrantak a csövek. A jég mire képes…

Nem ülünk ölbe tett kézzel és nekiláttunk a felújításnak, mert nem szeretnénk, ha ZION összedőlne, ezáltal sok-sok fiatal leendő kedvenc helye nem jönne létre. Eldöntöttük, megmentjük ZION-t és ehhez a Ti segítségetek is kell!

Meghívunk sok szeretettel október 9-én tartandó első bulinkra! A rendezvényre belépő nem lesz, ellenben adományokat, főleg készpénzes segítséget kérünk. Nem szeretünk kuncsorogni, de jelenleg nem tehetünk mást.

(Keko - http://zionpecs.blog.hu ) 
 

További információ: http://zionpecs.blog.hu  
 
Belépő: 0 Ft, de pénzbeli hozzájárulásodra számítunk!  
 
Hívj meg másokat is!  
 
Kapunyitás 19.00  
 
Koncert szoba:  
Judó és Balázs, Lazy Monkees akusztik, Szigor Igor akusztik, The Crybabies akusztik, Revelstone. KONCERTEK UTÁN: SOMA (rockdisco)  
 
Menedék: Emberi jogi Casinó  
Afro Soul Soundsystem (Sebő)  
 
FPT szoba:  
Pfunk, Péló  
 
Batta Dem Reggae Club szoba:  
Foka, Acidbwoy, ZsuSka, Ce’anne, MC Meszi  
 
Lesz büfé, kávézó/teázó is. 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsiszubkult.blog.hu/api/trackback/id/tr481427897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása